Magyar Termőföld -
A Magyar Termőföld Ingatlanhasznosító Kft. széleskörű szolgáltatásokat nyújt a földtulajdonosok és gazdálkodók számára, munkatársai szakértelmére, kiváló kapcsolatrendszerére és több éves tapasztalatára támaszkodva. Közreműködik termőföldek eladásában, hasznosításában.

Aktuális

 
Hírek
Termőföld értékesítés
Eladó földterülete van? Kérjen rá ajánlatot!


Bérlő regisztráció
Bővítené gazdaságát? Regisztráljon nálunk!


Hátrányos területek figyelem!
2013.09.03 | http://www.szabadfold.hu/gazdanet/hatranyos_terule
A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal felhívja az érintett gazdálkodók figyelmét, hogy a kedvezőtlen adottságú területeken történő gazdálkodáshoz nyújtandó kompenzációs támogatások (KAT) esetében az első kifizetési évet követő legalább 5 évig mezőgazdasági tevékenységet kell folytatni.

A jogszabályi előírásoknak megfelelően, a gazdálkodást legalább 0,3 hektárt elérő mezőgazdasági parcellákon, összesen legalább 1 hektár nagyságú területen kell megvalósítani. A 2007-ben kérelmet benyújtott és támogatásban részesült ügyfelek 5 éves kötelezettségvállalási ellenőrzése megtörtént. Azoknál a gazdálkodóknál, akik a 2007-et követő 5 év valamelyikére (2008-2012) az Egységes kérelemben nem rendelkeztek a jogszabályban előírt megfelelő nagyságú KAT-os területtel, támogatáscsökkentést kell alkalmazni. A csökkentés mértéke attól függően változik 10-40% között, hogy hány évre nem teljesítették az előírást. « Vissza