Magyar Termőföld -
A Magyar Termőföld Ingatlanhasznosító Kft. széleskörű szolgáltatásokat nyújt a földtulajdonosok és gazdálkodók számára, munkatársai szakértelmére, kiváló kapcsolatrendszerére és több éves tapasztalatára támaszkodva. Közreműködik termőföldek eladásában, hasznosításában.

Aktuális

 
Hírek
Termőföld értékesítés
Eladó földterülete van? Kérjen rá ajánlatot!


Bérlő regisztráció
Bővítené gazdaságát? Regisztráljon nálunk!


Kész a MeKIR és ez jó nekünk! - Kész a Mezőgazdasági és Környezeti Információs Rendszert (MeKIR). A fejlesztéssel lehetővé vált, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivata
2014.07.02. | http://www.szabadfold.hu/gazdanet/kesz_a_mekir_es_
Kész a MeKIR és ez jó nekünk!

Kész a Mezőgazdasági és Környezeti Információs Rendszert (MeKIR). A fejlesztéssel lehetővé vált, hogy a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) és társszervezetei számára releváns adatok közösen jelenjenek meg.

A Közös Agrárpolitika 2014 utáni finanszírozási periódusában követelményként fogalmazódik meg az ügyintézések egyszerűsítése, a bürokrácia csökkentése, melynek alapja egy jól működő és jól használható adatbázis. Ez az adatbázis a most bemutatott Mezőgazdasági és Környezeti Információs Rendszer. A MeKIR-projekt alapvető célja volt a mezőgazdasági földterületekre, objektumokra és eszközökre vonatkozó főbb adatbázisok egységes vonatkoztatási rendszerben megvalósított átjárhatóságának és lekérdezhetőségének megteremtése. Az új rendszer megkönnyíti a közigazgatás ágazati szereplőinek, továbbá az agrárkutatás résztvevőinek munkáját is a feldolgozott információk hozzáférésének megteremtésével. A MeKIR megalapozottabbá teszi és felgyorsítja az agrár kifizetések folyamatát.
A projekt konzorciumi formában valósult meg, amelynek vezetője a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal. Konzorciumi tag a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet és a Földművelésügyi Minisztérium, továbbá együttműködő partner a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. « Vissza