Magyar Termőföld -
A Magyar Termőföld Ingatlanhasznosító Kft. széleskörű szolgáltatásokat nyújt a földtulajdonosok és gazdálkodók számára, munkatársai szakértelmére, kiváló kapcsolatrendszerére és több éves tapasztalatára támaszkodva. Közreműködik termőföldek eladásában, hasznosításában.

Aktuális

 
Hírek
Termőföld értékesítés
Eladó földterülete van? Kérjen rá ajánlatot!


Bérlő regisztráció
Bővítené gazdaságát? Regisztráljon nálunk!


Átírták a földtörvényt - Módosította a parlament a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvényt, a
2014.07.04. | http://www.vg.hu/vallalatok/mezogazdasag/atirtak-a
Átírták a földtörvényt

Mik ezek?
Módosította a parlament a mező- és erdőgazdasági földek forgalmáról szóló törvényt, amely bizonyos kérdések technikai rendezését foglalja magába. „A módosítás nem jár érdemi változással, így a májusban elfogadott földforgalmi törvény okozta anomáliákat érintetlenül hagyja” – nyilatkozta lapunknak Máhr András, a Magyar Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) főtitkár-helyettese.

A szakember arról tájékoztatott: az új jogszabály kaotikus helyzetet teremtett, a helyi földbizottságok – amelynek a kormányzat kiemelt szerepet szán – hiányában a területi kamarák látják el a feladatokat. A bizottságok felállítását az unió kifogásolta, vitatva ezek legitimitását. Az új törvényt az EU válasza után, várhatóan ősszel módosítják, addig a Nemzeti Agrár Kamara biztosítja a jogszabály működésének törvényi feltételeit. « Vissza