Termőföld ingatlanok hasznosítási menedzsmentje

Termőföld vásárlás esetén, egy nem gazdálkodó tulajdonos számára a folyamatos jövedelemtermelő képesség záloga a jó mezőgazdasági haszonbérlet. A mezőgazdasági haszonbérbe adásnak két nagyon fontos feltétele van:

  • vagy földtörvényváltozás (2014.) előtt kellett szereznie a földet (ebben az esetben bármikor bérbe adhatja azt, ha lejár a bérleti szerződés, újrakötheti, meghosszabbíthatja),

  • vagy eleve bérbe adott földet kell vennie (ebben az esetben, amint lejár a bérleti jogviszony, saját használatba kell vennie a területet, a bérleti szerződést nem kötheti újra, nem hosszabbíthatja meg).

Mi biztosítjuk kapcsolatrendszerünket, szakértelmünket és erőforrásainkat annak érdekében, hogy az Ön termőföldje folyamatosan a legmegfelelőbb haszonbérleti feltételekkel legyen hasznosított.

Ennek érdekében:

  • a kiadatlan, vagy lejárt haszonbérletű területekre bérlőt keresünk, kiválasztjuk a legmegfelelőbbet, megállapodunk a reálisan elérhető maximális haszonbérleti díjban, elkészítjük, megkötjük és a földhasználat bejegyzéséig nyomon követjük a haszonbérleti szerződést;

  • igénye szerint a bérlet tartama alatt is menedzseljük a hasznosítást, kiszámítjuk az adott évre járó bérleti díjat, amit közlünk Önnel és a földhasználóval is;

  • agrárszakembereink előre meghatározott időpontban ellenőrzik a bérelt területek természetbeni állapotát illetve, hogy a bérlő a haszonbérleti szerződésben vállalt kötelezettségeit megfelelően teljesíti-e, majd a szemle eredményéről Önt évente írásban tájékoztatjuk;

  • bérleti díj nemfizetés, vagy műveléssel kapcsolatos probléma esetén igyekszünk a „jogi útra terelés” nélkül megoldani a problémát, ha ez nem vezet eredményre, javaslatot teszünk a jogi képviseletre is.


Munkánk során gyakran találkozunk olyan földtulajdonosokkal, akik szakértőre szeretnék bízni földjük hasznosítását, és olyan haszonbérlőkkel, akik további területeket bérelnének.

Ha Ön haszonbérbe venne területeket, és komoly szakismerettel, gépparkkal valamint szabad kapacitással rendelkezik, regisztráljon nálunk bérlőként! Több ezer hektár földterület haszonbérbe adásában működtünk már közre, és több ezer hektár földterület hasznosítását folyamatosan menedzseljük.

Ha Ön bérbe szeretné adni a tulajdonában lévő, legalább 10 hektár méretű termőföld területet, keressen minket! Vállaljuk, hogy megkeressük és kiválasztjuk a megfelelő haszonbérlőt, aki gondosan műveli majd területét. Igény esetén a terület hasznosítását folyamatosan menedzseljük.

Akár bérbe venne, akár bérbe adna területet, vállaljuk a bérleti szerződés megkötésével kapcsolatos teendők teljes körű ügyintézését!